AktualitātesPašvaldība

Iedzīvotāji atzinīgi vērtē Kuldīgas novada pašvaldības darbu

80.5% novadnieki atzinīgi vērtē pašvaldības darbu liecina pētījumu centra SKDS veiktā Kuldīgas novada iedzīvotāju aptauja, kurā piedalījās 606 respondenti.

Vērtējot pašvaldības paveiktos darbus, pozitīvas pārmaiņas visbiežāk pamanītas novada labiekārtošanā (59.8%) – atzinīgi vērtēta ielu un ceļu stāvokļa uzlabošana, bērnu rotaļu laukumu ierīkošana, ēku remontdarbi, parku un zaļās zonas labiekārtošana, sakopta pilsētvide un vecpilsētas centra sakārtošana, vecās slimnīcas teritorijas attīstība un citi. 16% iedzīvotāji pozitīvi vērtē dažādās kultūras norises novadā – kvalitatīvus pasākumus un kultūrvietu labiekārtošanu. 13.7% novadnieki pašvaldības labo darbu klāstā min atbalstu izglītībai un skolu labiekārtošanu, katrs desmitais novērtē sporta infrastruktūras attīstību un pieejamību, bet 9% novērtē pašvaldības ieguldījumu pagastu attīstībā.

Apzinot aktuālākās problēmas Kuldīgas novadā, iedzīvotāji minējuši nepieciešamību turpināt veikt labiekārtošanas un ceļu remontdarbus darbus (33%), risināt mājokļa pieejamības un nodarbinātības jautājumus (18%), veicināt sabiedriskā transporta un autostāvvietu pieejamību (13%), kā arī turpināt remontdarbus skolās un bērnudārzos.

Sava novada patrioti

Pašvaldība jau trešo reizi veic aptauju par Kuldīgas novada iedzīvotāju apmierinātību ar pašvaldības darbību un novada attīstību – šogad pirmo reizi aptaujājot novada iedzīvotājus pēc administratīvi teritoriālās reformas. Katrs ceturtais respondents (26%) atzinis, ka jaunajā Kuldīgas novadā dzīves kvalitāte jūtami uzlabojusies, bet 64% norāda, ka tā pēdējo divu gadu laikā nav mainījusies. Kopumā ar dzīvi Kuldīgas novadā ir apmierināti lielākā daļa jeb 94% respondentu.

Kā liecina aptaujas rezultāti, Kuldīgas novada iedzīvotāji aktīvi iesaistās un seko līdzi procesiem pašvaldībā – 63.8% pēdējā gada laikā ielūkojušies pašvaldības tīmekļa vietnē, lai meklētu aktuālāko informāciju, 36% apmeklējuši pašvaldības speciālistus to pieņemšanas laikos, 33.7% respondentu sekojuši līdzi Domes sēdēm un pieņemtajiem lēmumiem, bet 31% izmantojuši iespēju satikt domes vadību iedzīvotāju sapulcēs.

Pašvaldība aptaujā vaicāja par vērtībām, kas mudina lepoties ar dzīvi Kuldīgas novadā. Pētījuma rezultāti apliecina, ka Kuldīgas novada iedzīvotāji ir sava novada patrioti, pie nozīmīgākajām vērtībām minēti novada unikālie vides objekti – Ventas upe un rumbu, Ķieģeļu tilts, Kuldīgas vecpilsēta – skaistā daba, daudzveidīgie pasākumi – festivāls Vasaras vitrāžas, palu šovs “Lido zivis,” Hercoga Jēkaba gadatirgus un citi, kas ļauj novada vārdam izskanēt visā Latvijā. Tāpat novadnieki lepojas ar suitu kultūrtelpu – suitu sievām, tirgu un unikālo kulinārijas mantojumu, Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanu UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, novada sportistu sasniegumiem, kā arī plašo krodziņu un kafejnīcu piedāvājumu.