Nīkrāces pagasts

Nīkrācē aktīvs rudens cēliens

Dzestrie rīti, garie un tumsas pielietie vakari, kas piepildīti ar vaska sveču smaržu, miers uz trakojošās pasaules fona un spēks, kas smelts no senču piemiņai, kā arī tuvojošajiem Latvijas svētkiem aizdegto svecīšu liesmām… Tāds šogad mūsu rudens.

6. oktobrī Nīkrāces pagasta seniori tika aicināti uz sadraudzības pasākumu, kas jau otro gadu tiek organizēts Rudbāržu, Raņķu un Nīkrāces pagasta senioriem. Par jauku tradīciju kļuvušajā sadraudzības pēcpusdienā neizpalika nedz lustīgas dejas, nedz līksmas līdzi dziedāšanas, nedz sirds siltas sarunas gaišā, priekpilnā atmosfērā. Sakām sirsnīgu PALDIES rudbāržniekiem par viesmīlīgo uzņemšanu. Atvadījāmies uz pozitīvas nots, lai draudzīgi tiktos nākamajā gadā – Raņķu pagastā!

Rudens ir vispiemērotākais laiks, lai pēc raženā darba cēliena satiktos, dižotos ar piemājas dārziņā izloloto un piedalītos dažādās bezgala lustīgās tirgus izdarībās. 7. oktobrī, visas dienas garumā, Kuldīgā norisinājās tradicionālais Hercoga Jēkaba gadatirgus, kurā, kā ik gadu, neiztrūkstošas bija līksmas dziesmas, priecīgi ļaudis, pozitīva gaisotne un krāšņas jo krāšņas, no malu malām sarūpētas rudens veltes. Arī šogad gadatirgū tika pārstāvēts Nīkrāces pagasta vārds. Paldies pagasta čaklajiem mājražotājiem, amatniekiem un rokdarbniekiem par atsaucību!

Ne velti mēdz teikt, ka tieši drēgnajos rudens novakaros dzimst brīnišķīgas idejas un vēlme sevi radoši apliecināt. 19. oktobra pēcpusdienā tikāmies mākslinieces Monikas Kaņevskas radošajā meistarklasē, kurā apguvām dekoratīvo ziedu piespraužu izgatavošanas prasmi, lai pelēcīgajām rudens dienām piešķirtu nedaudz, nedaudz vasarīga košuma. Cita starpā, radošu aktivitāšu piekritēji garos rudens novakarus laipni aicināti īsināt, piedaloties aktīvo Nīkrāces rokdarbnieču organizētajās tikšanās reizēs, kas norisināsies pirmdienu pēcpusdienās, no plkst. 15:30, pagasta pārvaldes ēkā.

Vai nedaudz drūmajai rudens ainavai piestāv melnbaltie toņi? Piestāv! Par to pārliecināties varējām Ventspils novada fotoapvienības veidotajā fotoizstādē “Bohēma”, kas oktobra nogalē bija aplūkojama Nīkrāces atpūtas centrā. Izstādē apskatāmajos monohromajos portretos paši fotokluba biedri – iespaidīgi, emocionāli un dvēseliski. Paldies Ventspils novada fotoapvienībai par iespēju!

Reizēm rudens var kļūt siltāks par vasaru, ja to ietērpj mīlestībā pret ģimeni, līdzcilvēkiem,  savu dzimto pusi un pasauli. Lai visiem silts, gaišs un patriotiskās noskaņās caurvīts rudens cēliens!