AktualitātesPašvaldībaKultūra

Novadniecei Ramonai Irbei piešķirts augstākais Latvijas valsts apbalvojums

Lepojamies, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ordeņa kapituls par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā ar Atzinības krustu apbalvojuši un par Atzinības krusta virsnieku iecēluši SIA “Kuldīgas slimnīca” neonatoloģi, Kuldīgas novada deju kopas “Kuldīdznieks” vadītāju Ramonu Irbi.

 Saskaņā ar Ordeņu kapitula 2023. gada 18. oktobra lēmumu piešķirti augstākie Latvijas valsts apbalvojumi – Triju Zvaigžņu ordenis piešķirts 7 personībām, Viestura ordenis – 12 personībām un Atzinības krusts – 12 personībām.

Augstākie Latvijas valsts apbalvojumi piešķirti cilvēkiem, kuri izcili kalpojuši Latvijas valstij un tautai un kuru nesavtīgais darbs stiprinājis mūsu valsts demokrātiju, tiesiskumu, drošību un labklājību, ieguldīts veselības aprūpē, izglītībā un kultūrā.

Augstāko valsts apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta – svinīgā pasniegšanas ceremonija plānota Latvijas Republikas Neatkarības Proklamēšanas 105. gadadienā, 2023. gada 18. novembrī, plkst. 15.30 Rīgas pilī.

Ceremoniju tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 1. kanālā.