AktualitātesBūvniecība

Gūst pieredzi Kauņā

Ceturtdien, 19. oktobrī, Kuldīgas novada būvvalde devās pieredzes apmaiņā uz Kauņu, lai tiktos ar Kauņas pašvaldības kolēģiem – arhitektiem, vides, būvatļauju, mantojuma daļas vadītājiem un speciālistiem  – un pārrunātu jomas aktualitātes. Tāpat bija iespēja iepazīt UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā šogad iekļauto Kauņas modernisma jeb optimisma arhitektūras mantojuma vietu, kas celta laika posmā no 1919. līdz 1939. gadam.

ICOMOS eksperti Kauņas speciālistiem ieteikuši stiprināt pilsētas pārvaldības praksi ar Kuldīgas labo piemēru. Tāpēc būvvaldes speciālisti ne tikai iepazinās ar Kauņas pašvaldības un speciālistu darbu, bet arī prezentēja Kuldīgas būvvaldes darbu un mantojuma vietas pārvaldības sistēmu.

Lietuvas otrā lielākā pilsēta Kauņa lepojas ne tikai ar parkiem un pakalniem, bet arī skaisto vecpilsētu, baroka un gotiskā stilā veidotām baznīcām, kā arī iedzīvotāju iesaisti kultūrvides radīšanā.

Vecpilsētā ir vairāk nekā 6000 ēku, kas projektētas modernisma stilā un iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā – kamēr Kuldīgā lepojamies ar ēku sarkanajiem kārniņa jumtiem un koka detaļām, Kauņas iedzīvotāji lepojas ar starpkaru periodā būvēto ēku apaļajiem stūriem un iegremdētajām durvju ailām.

Liels paldies Lietuvas kolēģiem par laipno uzņemšanu!