AktualitātesVeselībaIedzīvotājiem

Piešķir stipendiju topošajai ģimenes ārstei

16. oktobrī Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, ģimenes ārste Līgu Lagzdiņu un topošā ģimenes ārste Linda Vanaga parakstīja līgumu par Kuldīgas novada pašvaldības stipendijas piešķiršanu.

Linda Vanaga ir Rīgas Stradiņa universitātes pirmā studiju gada Rezidentūras studiju fakultātes specialitātes Ģimenes (vispārējās prakses) ārsts rezidente. L. Vanagai piešķirta stipendija 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas stipendijas piešķiršanas brīdī – 620 EUR mēnesī. Stipendiju viņa saņems visu atlikušo studiju laiku.

L.Vanaga stāsta: “Vienmēr studiju laikos esmu vēlējusies strādāt reģionā, un mūsu mazais sapnītis piepildījās dzīvot Kuldīgā.”

I.Astaševska līgumu parakstīšanas laikā sacīja: “Paldies mūsu jaunajai dakterei, ka ir izvēlējusies Kuldīgu, mums ir burvīgi cilvēki, kuriem ir nepieciešams jūsu atbalsts un sapratne, un esmu pārliecināta, ka viss izdosies. Liels prieks par dakteri Lagzdiņu un iesaisti, un vēlmi par uzraudzību, lai dalītos savā pieredzē un stiprinātu jauno dakteri.”

2022. gadā tika noslēgti divi līgumi ar topošo ģimenes ārsti Rīgas Stradiņa universitātes rezidenti Dace Sudrabu un Lindu Ikaunieci, kura ir Latvijas Universitātes Rezidentūras attīstības programmas 2. līmeņa profesionālās izglītības studiju programmas rezidentūras “Medicīna” apakšprogrammas “Ģimenes medicīna” rezidente. Arī abas rezidentes darbu uzsāka ģimenes ārstes Rūtas Eglītes praksē.

Par stipendijas piešķiršanu pretendents ar pašvaldību un ģimenes ārstu noslēdza trīspusēju līgumu, līgumā nosakot piešķirtās stipendijas apmēru un izmaksas kārtību, līdzēju atbildību un saistības, tai skaitā nostrādāt doktorātā vismaz trīs gadus pēc studiju pabeigšanas, līguma izbeigšanas kārtību.