AktualitātesPadures pagasts

Oficiāli atklāts 68. Pasaules čempionāts aršanā

12. oktobrī Padurē tika oficiāli atklāts 68. Pasaules čempionāts aršanā. Aršanas čempionāta dalībniekus, rīkotājus un viesus svinīgajā brīdī sveica Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska. ” Esam lepni, ka arājiem no visas pasaules ir iespēja iepazīt mūsu novada laukus, mūsu cilvēkus. Jo pasaules čempionāts aršanā ir ne tikai sportisks izaicinājums meistarībai, bet arī stāsts par mīlestību pret savu zemi, ģimeni un tradīcijām. Novēlu, lai čempionāts vieno dalīniekus no visas pasaules un, lai ikviens sasniedz savu labāko rezultātu. ” vēlēja I. Astaševska.

Atklāšanā svinīgus vārdus visiem dalībniekiem novēlēja Latvijas Arāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Aigars Laurinovičs, Latvijas Zemkopības ministrs Armands Krauze un Pasaules Arāju organizācijas Valdes priekšsēdētājs Colin Millar.

Svinīgās ceremonijas noslēgumā, par godu Pasaules čempionātam aršanā, pie SIA “Amazones” tika atklāts vides objekts, to veidojis mākslinieks Mārcis Ziemiņš un viņa komanda. Metāla galds uz kuru novietots ozola koka dēlītis un uz tā maize.

Jau rītdien 13.oktobrī notiks dalībnieku pirmā sacensību diena, kā arī papildus oficiālajām sacensībām dalībniekiem, apmeklētājiem un līdzjutējiem būs iespēja apmeklēt virkni izglītojušus un izklaidējošus pasākumus bezmaksas! Visas sacensības un pasākumi notiek Kuldīgas novada, Padures pagasta, Upeskalni AB teritorijā.

Vairāk par programmu: https://kuldigasnovads.lv/kuldigas-novada-notiks…/

Aktuālā informācija par 68. Pasaules čempionātu aršanā:World Ploughing

Fotogrāfiju autore – Ieva Benefelde