AktualitātesPašvaldība

Darīsim paši: Alsungas pusē atjaunotas šūpoles un atpūtas vieta pie Kultūras nama

Kopā darot var paveikt lielas lietas! Ar pašvaldības atbalstu projektu konkursa “Darīsim paši” ietvaros patīkamas pārmaiņas īstenotas Alsungas pusē – iedzīvotāji labiekārtojuši atpūtas vietu pie Alsungas Kultūras nama, kā arī atjaunojuši šūpoles Bērzkalnu ciemā.

Šogad Kuldīgas novada pašvaldība iedzīvotāju iniciatīvu konkursa “Darīsim paši” izsludināja 16. reizi, finansiāli atbalstot novada biedrības, nodibinājumus un iedzīvotāju grupas. Konkursa mērķis ir sekmēt iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu, paredzot iesaistīšanos un līdzdalību projektu īstenošanā un piesaistot Kuldīgas novada pašvaldības līdzfinansējumu, kā arī sakārtot un uzlabot apkārtējo vidi novadā. Šogad iedzīvotāju interese bija īpaši liela – konkurss noslēdzās ar rekordlielu pieteikumu skaitu – 103!

Labiekārto atpūtas vietu pie Alsungas Kultūras nama

Ar “Darīsim paši” atbalstu labiekārtota atpūtas vieta pie Alsungas Kultūras nama, ļaujot baudīt kopā būšanas prieku gan alsundzniekiem, gan pagasta visiem. Svētdienās tā ir iespēja novērtēt Suitu Tirgus labumus, ikdienā apsēsties un atpūsties, vai vakarpusē baudīt romantisku pikniku lampiņu gaismā.

Atpūtas vieta izveidota projektā “Kopābūšanas vieta Alsungā” (projekta Nr. 2023-10) ar Kuldīgas novada pašvaldības finansiālu atbalstu iedzīvotāju iniciatīvu projektu konkursā “Darīsim paši”. Paldies visiem alsundzniekiem, kuri pielika roku šīs vietas tapšanā, un Alsungas pagasta pārvaldei par paletēm.

Bērzkalnu ciematā atjauno šūpoles

Bērzkalnu šūpoles atrodas Bērzkalnu ciematā, ko no visām pusēm iekļauj meži. Pirms vairāk kā 20 gadiem vietējie iedzīvotāji starp divām liepām iekāra 7 metrus augstas šūpoles un sakopa apkārtni. Vietējie entuziasti ierīkoja arī atpūtas vietu ar ugunskuru un galdiņu Liepu birzs malā.

Enerģiski novadnieki pašu spēkiem bija centušies šūpoles atjaunot jau iepriekš un uzturēt atpūtas vietu, izpļaujot zāli, taču bija nepieciešami lielāki ieguldījumi, lai vietu atjaunotu. Tādēļ šopavasar kaimiņi sanāca kopā un ar “Darīsim paši” atbalstu atjaunoja atpūtas vietu, sakārtojot arī pieeju līdz šūpolēm.