AktualitātesPašvaldībaSvarīgi

Saka paldies tiem, kuru nopelns Kuldīgas ceļā uz UNESCO bijis visnozīmīgākais

Paldies ir jāmāk pateikt ne tikai ar vārdiem, bet arī ar sirdi – šo vērtību Kuldīga un kuldīdznieki tur godā. Kuldīgas Mākslas namā  tika pulcināti visi tie, bez kuriem Kuldīga nebūtu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, lai godinātu un teiktu paldies par ieguldīto darbu vairāk nekā 20 gadu garumā.

“Kuldīgas lielākā vērtībā ir cilvēki, kuri dara lietas pamatīgi un no sirds. Cilvēki, kuri stāv un krīt par savu pilsētu un, ja nepieciešams – iet pret straumi un meklē arvien jaunus ceļus, lai sasniegtu mērķus. Ceļā uz UNESCO Kuldīga gājuši sīkiem solīšiem, brīžiem ašiem pārskrējieniem. Taču tas nekad nebūtu noticis bez cilvēkiem, kas piešķiļ dzirksteli un pēc tam nepārtraukti uguni uztur dzīvu. Kopā esam ļoti daudz – simti un pat tūkstoši, jo arī katra iedzīvotāja ieguldījumam, rūpējoties un atjaunojot katru ēku, katru dakstiņu, ir nozīme. Taču īpašu paldies gribu teikt īpašu paldies četriem Kuldīgai nozīmīgiem cilvēkiem, UNESCO idejas pamatlicējiem – ilggadējai Kuldīgas novada domes vadītājai Ingai Bērziņai, Arhitektiem Edgaram Zalānam un Aldim Orniņam, kā arī Kuldīgas novada būvvaldes vadītājai Janai Jākobsonei” svinīgajā pieņemšanā uzrunājot klātesošos teica Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska.

Kuldīgu ar iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā sveica ministri, vēstnieki, prominences un ikviens, kurš pielicis savu roku Kuldīgas nominācijas tapšanā. Svinīgas uzrunas teica Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa, Kultūras ministre Agnese Logina, Latvijas vēstnieks UNESCO Indulis Ābelis, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītājs Juris Dambis – visi pauda prieku par Kuldīgas sasniegto, veiksmīgo sadarbību starp kuldīdzniekiem un arhitektūras mantojumu  un vēlēja turpināt paaudžu darbu pie mantojuma vērtību saglabāšanas.