Aktualitātes

Seniori – senioriem!

Ar prieku par dzīvi sev un prieku dot arī citiem senioriem  –  ar devīzi  „Seniori – senioriem!” šogad ierakstījām savas pensionāru apvienības „Rumbiņa” darbības plānos. Jau gada sākumā domājām par amatiermākslas kolektīvu koncertiem, ar kuriem varētu svētku reizēs sveikt un iepriecināt Kuldīgas novadā slimnīcas ilgstošās sociālās aprūpes nodaļu un  pansionātu iemītniekus. Mūsu biedrības senioriem nekas nav par grūtu, viņi ir enerģiski un darbīgi un koncertu sagatavošana tapa ar prieku, aktīvi kolektīviem sadarbojoties ar piederības un līdzjūtības sajūtu savai „Rumbiņai”.

 Jau pirmos nelielos koncertus sniedzām pirmsjāņu svētku gaisotnē Kuldīgas slimnīcas ilgstošās sociālās aprūpes nodaļā un pansionāta „Venta” senioriem: ar dziesmām, ko sagatavoja  vokālais ansamblis „Pa vējam”, ar jaunrades deju kolektīva „Nianses” atraktīvajām  dejām un jautro muzikālo uzvedumu,  dzeju lasījumiem.   Tika radīta kopības sajūta un svētku prieks, jo netrūka arī „apdziedāšana” no iemītnieku puses.

Bijām jau devuši vārdu, ka koncertēt brauksim , sagaidot   Starptautisko Senioru dienu.  Kuldīgas novada pašvaldība nodrošināja mums mazo autobusu un koncertturneja varēja sākties! 29. septembrī viesojāmies jau 3 vietās: slimnīcas ilgstošās sociālās  aprūpes nodaļās Kuldīgā un Valtaiķos un sociāls aprūpes un rehabilācijas centrā „Venta”. Tikām viesmīlīgi sagaidīti jau kā labi pazīstami draugi. Šoreiz koncertu bija gatavojuši Eiropas deju kolektīvs „Madaras” , izpildot dažādas Eiropas  dejas, vokālais ansamblis „Pa vējam”, arī dziedot senas un pazīstamas latviešu tautas dziesmas. Koncertā   daudzi no klātesošiem dziedāja līdzi, un pat izsakot vēlmi, ka nākošajā reizē mums vajadzētu nodziedāt „Pie dzintara jūras”, ka arī vēlētos paši  uz kādu pasākumu atbraukt uz Kuldīgu. Paldies  par rūpēm un sirsnību šajos kopības mirkļos nodaļu un centra vadītājām : Dacei Uplejai, Gunitai Bivbānei un Marinai Raksai.

 Šie labie un skaistie kopības mirkļi senioriem: pasacīt kādu labu vārdu viens otram un neaizmirstamu vēlējumu no sirds, kopā būt un  darboties,   radīt prieku sev un sniegt prieku citiem –  tieši tāds emocionālais atbalsts ir ļoti nepieciešams senioriem.