AktualitātesKultūra

“Karameles” un “Trifeles” plūc laurus starptautiskā konkursā

Kuldīgas vokālā grupa “Karameles” un jauktā vokālā grupa “Trifeles” piedalījās starptautiskā konkursā “Voices for peace” Itālijā, Perudža pilsētā, kur sīvā konkurencē ieguva zelta medaļas.

Kuldīdznieki startēja vokālo ansambļu/ kamerkoru kategorijās, kur kopā piedalījās 8 kolektīvi. Visi dalībnieki sevi parādīja patiesi ļoti augstā līmenī, izpildot 4 skaņdarbus ar konkursa noteiktiem kritērijiem – 1. Itāļu komponista skaņdarbs oriģinālvalodā; 2. Komponista skaņdarbs, kurš ir dzimis laika periodā no 1809.līdz 1873. gadam; 3.Komponista skaņdarbs, kurš dzimis pēc 1950.gada; 4. Brīvas izvēles skaņdarbs.

“Karameles” gatavojās visintensīvāk, piedaloties kopumā trīs konkursa kategorijās – Equal (sieviešu/vīriešu ansambļi/kamerkori), kopā ar jaukto ansambli un Folk (tautas mūzika) kategorija – kopā 17 dziesmas.

Abi ansambļi godam izcīnīja zelta medaļas visās pārstāvētajās kategorijās un “Trifeles” tika līdz Grand Prize finālam, startējot starp 8 labākajiem kolektīviem no visām konkursa kategorijām! Pavisam kopā konkursā piedalījās 25 kolektīvi no 18 valstīm.

“Karameles” un “Trifeles” aktīvi piedalās dažādos konkursos jau kopš to dibināšanas, iegūstot godalgotas vietas ar milzīgu un nesavtīgu darbu, lai Latvijas un Kuldīgas vārds izskanētu spoži!

“Gaidot rezultātus mēs bijām saguruši pēc intensīva darba maratona, bet gandarīti par novērtējumu un izdarīto! Paldies visiem kuldīdzniekiem, kuri mūs atbalstīja ar laba vēlējumiem un patiesu un sirsnīgu līdzi jušanu!” saka mūziķi.