JaunumiSkrundas pilsēta un pagasts

Senioru klubs “Skrundas Ceriņi” nosvin 20 gadu jubileju

21.septembrī Skrundas kultūras namā pulcējās tuvi un tāli viesi, lai lustīgā gaisotnē atzīmētu vietējo senioru izveidotā klubiņa divdesmito pastāvēšanas gadadienu.

“Vai tas ir daudz vai maz? Es domāju, ka tas tāds pusmaratons, bet līdz maratonam vēl tik pat daudz,” ar tādiem vārdiem pasākumu atklāja kluba prezidente Velga Bartašus. Pensionāru kluba padomniece kultūras jautājumos Gita Johansone atzīst, ka pasākums nebūtu iedomājams bez vietējo cilvēku atbalsta. Galvenais mērķis bijis vienuviet sirsnīgā gaisotnē pulcēt aktīvos seniorus arī no kaimiņu novadiem. Savus draugus bija ieradušies sveikt ciemiņi no Pampāļiem, Novadniekiem, Kursīšiem, Alsungas, Kabiles, Kuldīgas, Ezeres, Nīgrandes, Turlavas. Ikviens bija parūpējies par dāvanām un sveicieniem dzejoļu rindās, novēlējumos, dziesmās un jautrās dejās. Svētku reize nebija iedomājama arī bez gardumiem. Alsungas draugi gaviļniekiem bija sarūpējuši divdesmit kūkas un vienu svecīti, kuru lika nopūst tā, lai ievēlētā vēlēšanās uzreiz piepildās.

“Skrundas Ceriņi” dibināti 2003. gada 19. martā. Pirmā kluba prezidente bijusi Irēna Jeromanova – Vizla. Viņas aizsākto darbu turpina tagadējā vadītāja Velga Bartašus. Biedrība apvieno 67 seniorus, kuri aktīvi darbojas un iesaistās Skrundas kultūras dzīvē un  attīstībā.