AktualitātesJaunumi

Cooldiga ARTFEST 2023: Māksla sastop digitālo fotogrāfiju Kuldīgā

Mākslas un fotogrāfijas cienītājiem visā Latvijā un ārpus tās robežām ir iemesls atzīmēt kalendārā COOLDIGA ART FEST nedēļu Kuldīgā. Jau 25. septembrī, Kuldīgas Adatu fabrikā sāksies ikgadējais Cooldiga Art festivāls, kur šī gada tēma ir “Māksla + digitālā fotogrāfija”.

Festivāls ir viens no gada gaidītākajiem mākslas notikumiem Kurzemē, kas pulcē māksliniekus, fotogrāfus un mākslas cienītājus no visas Latvijas un ārpus tās. Festivāls piedāvā platformu jauniem un pieredzējušiem māksliniekiem, lai dalītos ar saviem darbiem un iedvesmotu citus. Meistarklases, izstādes, iespēja iepazīt Kuldīgu papildinātajā realitātē ar jauniem, unikāliem objektiem – Kuldīgas Mākslas festivāls šogad pārsteigs ar īpaši bagātīgu programmu. 

Jau no 25. septembra Kuldīgas “Adatu fabrikā”, ikvienam ir iespējama apmeklēt četras izcilas izstādes:

  • Kurzemes foto plenērs kurā varēs apskatīt labākos darbus no Kurzemes foto plenēra, kurā piedalījās vairāk kā 80 talantīgi Kurzemes fotogrāfi.
  • Kurzemes  gada balva fotogrāfijā: ieskats dažādu Kurzemes fotogrāfu individuālajos darbos un viņu redzējumā par mākslu un dzīvi un laikmeta liecībām.
  • SONY international documentary photography “Sign of the times”: Šajā izstādē būs apskatāmi 26 labākie darbi dokumentālās fotogrāfijas tehnikās no Latvijas, Ungārijas, Slovākijas, Spānijas un Lietuvas.
  • AI Imagined cities – īpaša izstāde būs veltīta mākslīgā intelekta izveidotajām iedomu pilsētām, kur mākslinieki veidojuši pilsētas pēc teksta aprakstiem. 

30. septembrī aicinām interesentus iepazīt Kuldīgu papildinātajā realitātē, kur tiks atklāti vairāk kā 9 papildinātās realitātes objekti visā pilsētā. Lidmašīnas, lidojošas zivis, Hercogs Jēkabs un citi aizraujoši objekti būs redzami caur ART+ aplikāciju pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Aicinām visus mākslas mīļotājus pievienoties mums šajā nedēļā un piedzīvot mākslas un fotogrāfijas burvību, piedalīties darbnīcās un uzzināt ko jaunu. Pilna pasākuma programmu Kuldīgas Digitālo inovāciju centra sociālajos tīklos @kuldigasdic.  

Ģenerālsponsors SONY Baltic.

Atbalsta: Canon Liepāja IB Serviss, Mājai un Dārzam, ZUM.LV, Curonia Coffee roasters, Strauss un Kaza, Kabiles vīna darītava, Virkas Muiža, MILZU!, Ineses tortes.