AktualitātesIzglītība

Svētki novada pensionētiem skolotājiem

Turpinot tradīciju godināt pensionētos skolotājus, šodien, 13. septembrī, Kuldīgas novada pašvaldība Kuldīgas kultūras centrā bija sarūpējusi svētkus novada pedagogiem, aicinot baudīt atkalsatikšanās prieku un veltot pateicības vārdus par nenovērtējamo ieguldījumu daudzu paaudžu skološanā.

Kā ierasts, pensionētos pedagogus pasākumā uzrunāja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, kura pastāstīja par vērienīgajiem skolu vides labiekārtošanas darbiem, kas šogad paveikti novadā. Kuldīgas Centra vidusskola darbu sākusi jaunajās telpās, telpas labiekārtotas arī Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskolā, Alsungas pamatskolā piecgadīgie un sešgadīgie mācības uzsākuši izremontētas telpas skolas ēkā, jaunas telpas arī Rendas bērnudārzam.

“Skolotāja profesija ir dzīvesveids. Ik katram gribu teikt paldies, esmu patiesi laimīga, ka man ir bijusi iespēja būt kopā ar jums augot un vēlāk būt kolēģiem. Mūsu novadā izglītība ir ļoti būtiska un to jūtam ne tikai vārdos, bet arī darbos. Mēs rūpējamies, lai novadā skolotājam būtu laba vide, kur strādāt. Lai jums šodien jauka svētku sajūta.”

Tikšanās aizritēja sirsnīgā un pacilātā gaisotnē – pedagogi bija priecīgi par tikšanos ar agrākajiem kolēģiem, apsveikuma vārdiem, ziediem un dāvanām. Svētkus skaistākus darīja mūziķa Jāņa Moiseja koncerts, kurš skolotājus priecēja ar skanīgām dziesmām.