AktualitātesNīkrāces pagasts

Augusta mēnesis Nīkrāces pagastā pavadīts radoši aktīvā gaisotnē

Rudenīgi dzestrie rīti un lietainās, bet vēl saules pielietās dienas rada melanholiskas izjūtas, domās liekot atgriezties siltajās vasaras novakarēs un romantiskajos vasaras notikumos. 

Pateicoties Kuldīgas novada pašvaldības finansiālajam atbalstam, augustā norisinājās nu jau par tradīciju kļuvušie “Saulrieta vakari” Nīkrācē, kas šogad piedāvāja iespēju iesaistīties gan radošās aktivitātēs, gan priecēt dvēseli ar sirsnīgiem koncertiem. Ar projektu konkursa “Kuldīgas novada domes finansētā konkursa kultūras projektu un nevaldības kultūras organizāciju darbības atbalstam 2023. gadā” atbalstu augusta ieskaņā savu radošo izdomu bija iespējams izaicināt rokdarbnieces Irēnas Oses meistarklasē. 11. augustā tikāmies, lai ienirtu dziedātājas Katrīnas Binderes-Čoderes akustiskā koncerta burvībā, savukārt 18. augustā ceļu no Aizkraukles novada mēroja Seces amatierteātris “Dūdenīši” un grupa “Laimīgs gadījums”, lai pie mums viesotos ar B. Jukņēvičas komēdiju “Kāzas”. 26. augusta vakarā, “Saulrieta vakaru” izskaņā, norisinājās koncertsērijas “Ventas balsis 2023” koncerts Lēnu pils terasē, kā arī pastaigu un atpūtas parkā “Labirints”, kur izskanēja pozitīvu emociju caurstrāvotās ugunskura dziesmas. Savukārt tie, kuri nepaspēja koncertu izbaudīt sestdienas vakarā, kora “Balsis” gaitām varēja pievienoties svētdienā – Lēnu Romas katoļu baznīcā, kurā koris un diriģents Ints Teterovskis klausītājus priecēja ar garīgo dziesmu izlasi. 

Kā varavīksne, kuras krāsu atspulgos katram saskatāms kas skaists un uzrunājošs, 30. augustā varējām aplūkot Daces Znotiņas fotogrāfiju izstādi “Mazie dārgumi”, kas tapusi ar Kuldīgas mākslas rezidences un Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu. Iniciatīvā “Kuldīgas novada rezidences radošajiem autoriem” augustā Nīkrāces pagastu par mājām dēvēja ne tikai kaislīga dabas fotogrāfe, bet arī lasītāju iemīļotā romāna “Rubīna lapsas medības” autore Dace Znotiņa. Par to varējām pārliecināties Daces Znotiņas un Evijas Zandbergas romāna prezentācijas pasākumā, kas norisinājās Nīkrāces bibliotēkā.

Mēs atvadāmies, bet Tu, mīļais pasākumu apmeklētāj, esi sveiks un vesels, lai pēc kāda neilga laika mēs tiktos jaunajā, darbīgajā un krāsainu mirkļu pārpildītajā rudens cēlienā.