AktualitātesPadures pagasts

Padures jautrā mašīntalka priecē lielus un mazus

Sestdien, 9. septembrī, Kuldīgas novada Padurē pie Padures muižas klēts notika jau par tradīciju kļuvušais pasākums “Jautrā mašīntalka” – ar gadatirgu, izstādēm, koncertiem, radošajām darbnīcām, atrakcijām, rotaļām, kā arī pēc vairāku gadu pārtraukuma iespēju redzēt seno kuļmašīnu darbībā.

Visas dienas garumā Padurē muzicēja, dejoja, kā arī spēlēja teātri. Apmeklētājiem bija iespēja nobaudīt īpašus gardumus – bada pankūkas, uz oglēm ceptu siļķi, koču, cigoriņa kafiju un skābputru.

Senās prasmes visiem atgādināja Padures aušanas pulciņa “Andava” dalībnieces, bija iespēja arī iemēģināt roku malkas zāģēšanā ar divroci, kulšanā ar spriguli, kā arī siena pļaušanā ar izkapti. Netrūka arī atrakcijas bērniem – dažādas spēles, meistarklases, izbraucieni zirga pajūgā, burbuļprieki un citi pārsteigumi.

Plkst. 17:00 iedarbināja pasākuma vaininieci – restaurētu vēsturisko kuļmašīnu “Imanta”. Tā kādreiz darbojusies Kuldīgas novada Rumbas pagastā. Iegādes brīdī tā nebija darba kārtībā, bet trīs gadu laikā pilnībā atjaunota, pateicoties biedrībai “Padure” un sponsoru atbalstam.

Savukārt vakarā talcinieki izkustināja kājas koncertballē Arta Šimpermaņa vadībā.