Aktualitātes

Kuldīgas novada pašvaldības pieredzes apmaiņas vizīte Alūksnes novadā

Kuldīgas novada pašvaldības pieredzes apmaiņas vizīte Alūksnes novadā

Ceturtdien, 7. septembrī, un piektdien, 8. septembrī, Kuldīgas novada pašvaldības vadība devās pieredzes apmaiņas vizītē uz Alūksnes novadu, lai iepazītos ar pašvaldības darbu un paveikto novada attīstības jomā.

Alūksnes novada pašvaldības kolēģi kuldīdzniekiem bija sarūpējusi plašu programmu – gan vizīti pašvaldībā, gan iespēju iepazīt uzņēmējus un dažādo Alūksnes kultūras programmu.

Domē viesus sagaidīja  Alūksnes novada mērs Dzintars Adlers, priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības jautājumos Druvis Tomsons, priekšsēdētāja vietnieks teritoriālajos jautājumos Jānis Sadovņikovs, izpilddirektors Ingus Berkulis, kā arī visa vadības komanda un nozaru pārstāvji. Kolēģi iepazīstināja ar Alūksnes novada nozīmīgākajiem projektiem, attīstības iecerēm, paveiktajiem izaicinājumiem un nākotnes redzējumu.

Pēc vizītes pašvaldībā Kuldīgas novada delegācijai bija iespēja iepazīt Alūksnes novada pašvaldības aģentūru “Alja,” kas darbojas multifunkcionālā servisa ēkā Pilssalā, baudīt neaizmirstamu muzikālu gaismas un skaņas piedzīvojumu Marienburgas pils atjaunotajā Dienvidu tornī, kā arī iepazīt Pilssalu un baudīt elpu aizraujošo skatu uz pilsētu no Tempļkalna skatu torņa.

Tāpat kuldīdznieki apskatīja Alūksnes Bānīša stacijas ekspozīciju, devās braucienā ar vilcieniņu pa Alūksnes pilsētu, viesojās jaunuzceltajā Alūksnes sporta centrā, Alūksnes Jaunās pils Mūzikas salonā un novada muzejā.

Savukārt vizītes noslēgumā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska  teica uzrunu ražošanas ēkas “Biznesa stacija” atklāšanas pasākumā, kā arī iepazinās ar Alūksnes uzņēmējiem, kas turpmāk tur darbosies.

Liels paldies Alūksnes novada domes priekšsēdētājam Dzintaram Adleram  un visai viņa komandai par laipno uzņemšanu. Alūksne iedvesmo ar drosmīgiem lēmumiem un straujo izaugsmi. Tā lepojas ar pārdomātu pārvaldi, kā arī mērķtiecīgiem sadarbības projektiem ar uzņēmējiem, kuri  rezultējušies vērienīgu un visam novadam nozīmīgu ieceru īstenošanā.