AktualitātesPašvaldība

Kuldīgā viesojas ASV vēstnieks Kristofers Robinsons

Trešdien, 23. augustā, Kuldīgā viesojās ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons, lai tiktos ar Kuldīgas novada pašvaldības vadību – domes priekšsēdētāju Inesi Astaševsku, vietnieku Arti Robertu un izpilddirektores vietnieci Agnesi Buku.

Tikšanās laikā tika pārrunāti novada attīstības jautājumi, tostarp izaicinājumi izglītības un uzņēmējdarbības jomā, kā arī rūpes par vēsturisko vecpilsētu un Kuldīgas paveiktais ceļā uz UNESCO.

Nozīmīga sarunas daļa bija par pašvaldības sadarbība ar uzņēmējiem, tostarp dzīvojamā fonda attīstībā un iedzīvotāju piesaistes jautājumā. Domes priekšsēdētāja Inese Astaševska pastāstīja, ka Kuldīga ir vieta ģimenēm, ko apliecina arī nesen iegūtais Ģimenei draudzīgākās pašvaldības statuss. Pēc studijām daudzi novadnieki – nu jau kopā ar ģimeni – atgriežas savā dzimtajā pusē, lai izmantotu Kuldīgas novada  priekšrocības – pieejamo izglītību, nelielos attālumus, pašvaldības atbalstu ģimenēm. Tāpat arvien vairāk cilvēku, kuri strādā attālināti,  par savu dzīves vietu izvēlas tieši Kuldīgas novadu.

Vēstnieks Kuldīgā bija ieradies iepriekšējā vakarā un jau apskatījis skaisto vecpilsētu un vietējo uzņēmēju piedāvājumu. Iepazīstot Kuldīgu personiski, vēstnieks novērtēja tās autentiskumu, unikālās dabas vērtības, kā arī cilvēkus, kuri ar savu radošumu padara pilsētu īpašu. Vēstnieku ieinteresēja “Pasaules čempionāts aršanā”, kas oktobrī notiks Kuldīgā – viņš atzina, ka labprāt to redzētu savām acīm un tas būtu labs iemesls, lai Kuldīgā atgrieztos vēlreiz.