AktualitātesPašvaldība

Uzsāks Pelču ielas pārbūvi

Otrdien, 22. augustā, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska parakstīja līgumu ar SIA “SC GRUPA” par Pelču ielas pārbūvi Kuldīgā. Būvdarbus plānots sākt septembrī – to īstenošanai deputāti lēma ņemt aizņēmumu no Valsts kases 526 048,94 eiro apmērā.

“Kuldīgas novada pašvaldība īsteno satiksmes infrastruktūras sakārtošanu pilsētās un pagastos – nu kārta pienākusi Pelču ielas posmam, kas ir ļoti nozīmīgs Kuldīgas novada iedzīvotājiem. No apvedceļa līdz Pelču alejai šobrīd brauktuves stāvoklis ir ļoti slikts, gājējiem un velosipēdistiem nav celiņu, nepieciešams ierīkot arī apgaismojumu. Prieks, ka esam raduši iespēju padarīt Kuldīgas novada iedzīvotājiem ērtas un mūsdienīgas teritorijas, kas jau sen prasījušās tapt sakārtotas. Kā visi būvdarbi, arī šie radīs īslaicīgas neērtības, bet ceru, ka būvnieks remontdarbu laikā prasmīgi organizēs satiksmi, maksimāli novēršot apgrūtinājumus kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem.” Teica I. Astaševska.

Saskaņā ar projektu, būvniecības pirmajā kārtā būvdarbi tiks veikti Pelču ielā no Valsts reģionālā autoceļa P118 Kuldīgas apvedceļš līdz Pelču alejai. Paredzēts ieklāt asfalta segumu, gar kreiso ielas pusi izbūvēt gājēju un velosipēdu ceļu, kā arī apgaismojumu no apvedceļa līdz Pelču alejai, kā arī gar pašu aleju.

Otrajā kārtā ieklājot asfalta segumu, tiks remontēta Pelču iela no Pelču alejas līdz Kuldīgas pilsētas administratīvajai robežai.  Lai uzlabotu virszemes ūdens atvadi, paredzēts pārrakt esošos ceļa sāngrāvjus.

 Būvniecības izmaksas objektā  “Pelču ielas pārbūve Kuldīgā, Kuldīgas novadā” ir 526 048,94 EUR bez PVN. Būvuzņēmējs SIA “SC GRUPA”, bet būvprojekta izstrādātājs un autoruzraudzības veicējs –  SIA “PBT”.

Šobrīd pašvaldība veic vairāku Kuldīgas ielu labiekārtošanu – notiek būvdarbi Lapegļu, Virkas, Tehnikas, Īsās un Akmeņu ielā, drīzumā tiks atjaunots segums, uzlabota infrastruktūra, izbūvēti lietus ūdens drenāžas tīkli Zemeņu ielā, kā arī plānoti remontdarbi Dzelzceļa ielā Kuldīgā.

Tāpat turpinot lauku ceļu infrastruktūras uzlabošanu, Kuldīgas novada pašvaldība īsteno pagastu autoceļu 4. kārtas atjaunošanu, kas ļauj sākotnēji 11 pagastos – Laidos, Pelčos, Gudeniekos, Turlavā, Rumbā, Alsungā, Rendā, Kabilē, Padurē, Snēpelē un Rudbāržos – zemes ceļus pārklāt ar dubultās virsmas vai grants segumu. Investīciju projektu turpinot, 5. kārtā tiks labiekārtoti ceļi arī pārējos pagastos.