AktualitātesIzglītība

Izglītības iestādes gatavojas jaunajam mācību gadam

Foto: Lāsma Reinfelde

Ik gadu augustā Kuldīgas novada pašvaldības vadība apseko novada izglītības iestādes pirms jaunā mācību gada, iepazīstas ar situāciju katrā mācību iestādē, tiekas ar vadību, pārrunā ieceres jaunajā darba cēlienā. 10. augustā tika apmeklēts PII “Bitīte”, PII “Cīrulītis”, Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs un E.Vīgnera Kuldīgas mūzikas skola.

Lielākā daļā izglītības iestāžu paveikti lielāki vai mazāki kosmētiskie remonti, sapostas un noformētas telpas skolēnu sagaidīšanai 1. septembrī, tiek veikti pēdējie telpu uzkopšanas darbi. Komisija, kurā piedalās Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Artis Roberts, izpilddirektore Ilze Dambīte-Damberga un Izglītības pārvaldes vadītāja Santa Dubure, iepazīstas ar skolu telpu stāvokli, paveiktajiem remontdarbiem. Komisijai ir svarīgi iestādes gatavību audzēkņu uzņemšanai redzēt uz vietas, uzklausīt jautājumus, viedokļus, informēt par aktuālāko, kā arī plānot turpmākos darbus gan vides uzlabošanā, gan mācību satura pilnveidošanā. Galvenie jautājumi, kas tika pārrunāti – iestāžu telpas un vide, audzēkņu skaits, nodrošinājums ar mūsdienīgiem mācību līdzekļiem un atbilstošas kvalifikācijas pedagogiem.

Apsekotās Kuldīgas novada mācību iestādes ir godam sagatavojušās audzēkņu uzņemšanai, nav arī kritisku situāciju pedagogu trūkuma dēļ. PII “Bitīte” un PII “Cīrulītis” darbinieku netrūkst, bet Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centrs un E.Vīgnera Kuldīgas mūzikas skola gaida papildspēkus.

Augusta laikā tiks apskatītas arī pārējās Kuldīgas novada izglītības iestādes.