AktualitātesKultūra

“Suitu kods mūzikā” koncertu ievadīs un kuplinās īpaši viesi

Šajā nedēļas nogalē – 12. augustā plkst. 18.30 – Alsungas pils pagalmā notiks klasiskās mūzikas brīvdabas koncerts “Suitu kods mūzikā”.

Tajā diriģenta Māra Sirmā aicināti pulcēsies mūziķi, kuru saknes vai dzīve un talanta attīstība ir cieši saistīta ar suitu novadu – mūziķi, dziedātāji Juris Vizbulis, Anta Jankovska un Ance Krauze, akordeoniste un dūdiniece Anta Puķīte, ģitāras virtuozs Miks Akots, vijolniece Elza Siliņa, kā arī komponists Raimonds Tiguls. Visu bagātinās Kurzemes un  Latvijas profesionālās mūzikas lepnums – Liepājas simfoniskais orķestris un koris “Sirmā Kamērs.”

 Ieeja koncerta norises vietā sākot no pulksten 17.00 – līdz koncerta sākumam un starpbrīdī būs iespēja baudīt suitu gardumus un dzērienus.

 Jau no  plkst. 17:30 apmeklētājus Alsungas pils pagalmā ar skanīgajām suitu dziesmām sagaidīs un priecēs folkloras ansambļi “Suitu sievas,” “Suitu vīri” un “Suitu dūdenieki”, bet kā īpašie viesi koncertā uzstāsies folkloras ansamblis “Didgori” no Gruzijas.

Sēdvietas nav rezervētas, tāpēc aicinām apmeklētājus uz koncertu ierasties savlaicīgi, lai varētu ieņemt ērtākās vietas. Tāpat iespēju robežās aicinām ņemt līdzi savus pārnēsājamos krēslus koncerta komfortablākai baudīšanai.

Plkst. 18:30 uz skatuves kāps diriģents Māris Sirmais, kurš ap sevi pulcējis varenu komandu –  Liepājas Simfonisko orķestri, komponistu un mūziķi Raimondu Tigulu,  un solistus – suitu novadā dzimušos, augušos, profesionālos mūziķus ar īpaši viņu balss tembram veidotiem un aranžētiem darbiem – Antu Jankovsku (soprāns), Juri Vizbuli (tenors), Miku Akotu (ģitāra), Anci Krauzi (vokāls), Antu Puķīti (akordeons), Elzu Siliņu (vijole). Koncertu kuplinās arī Suitu sievas un Suitu vīri, kopa Suitu dūdenieki un īpaši koncertam izveidots koris – “Sirmā Kamērs”

Koncertā iekļauti fragmenti no Dž. Verdi, pasaulē, iespējams, populārākās operas “Traviata,” Astora Pijacollas darbi, R. Tigula oratorija “Jūras grāmata”, fragmenti no Riharda Dubras operas “Suitu sāga,” kā arī Ērika Ešenvalda, Imanta Kalniņa, Kārļa Lāča un Raimonda Paula skaņdarbi.

Suitu autentisko skanējumu papildinās folkloras ansamblis “Didgori” no Gruzijas. Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt gruzīnu vīru daudzbalsīgos dziedājumus, kurā spilgti savijas pasaules mūzika ar improvizāciju, senatnīgums ar mūsdienu skanējumu, maiga lirika ar ugunīgu kaisli.

Biļetes uz koncertu “Suitu kods mūzikā” pieejamas SIA “Biļešu paradīze” kasēs un internetā. Biļešu cena – eur 30. Kā Kuldīgas novada ierasts, uz īpašiem pasākumiem pieejamas arī novadnieku biļetes, kuras iespējams iegādāties tikai Alsungas kultūras namā uz vietas par cenu eur 20.