AktualitātesIzglītība

Būvdarbi Kuldīgas Centra vidusskolā tuvojas noslēgumam

Foto: Lāsma Reinfelde

4.augustā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, projektu vadītāja Madara Dravniece, Kuldīgas Centra vidusskolas direktors Krists Felš-Milbergs kopā ar būvdarbu veicēju apskatīja Kuldīgas Centra vidusskolu pirms nodošanas ekspluatācijā, kas plānota 23. augustā.

Apjomīgs skolu modernizācijas projekts jau kopš 2021. gada rit Kuldīgas Centra vidusskolā, kurā notiek daļēja ēkas pārbūve un telpu remonta darbi, lai izveidotu mūsdienīgu un ergonomisku mācību vidi ar atbilstīgu aprīkojumu un mēbelēm. Skolas būvdarbu gaitā tiek atjaunota liela daļa skolas klašu telpu un inženiertīklu, visā skolā ierīkota mūsdienu prasībām atbilstoša ventilācijas sistēma. Vecās sporta zāles vietā skola iegūs plašu multifunkcionālu mācību auditoriju, kā arī mediju mācību telpas, tapusi arī piebūve otrajā stāvā, kur izvietosies dabas zinību eksperimentu centrs “Ziemas dārzs.”  Ir paveikta  jau gandrīz visi darbi, lai 1. septembrī skola varētu uzsākt mācības jaunajās telpās.

Būvdarbus skolā veic SIA “Bildbergs” pēc SIA “Livland Group” izstrādātā būvprojekta ar SIA “Būvētika” veiktu būvuzraudzību. Projekts tiek realizēts Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” SAM 8.1.2 “Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi 2.kārtas“ projekta “Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana” ietvaros, kurā jau ir un vēl tiek atjaunotas trīs Kuldīgas novada skolas: I.Zeberiņa pamatskola, Kuldīgas V .Plūdoņa vidusskola un Kuldīgas Centra vidusskola. Visu trīs skolu projekta attiecināmo izmaksu apmērs ir 6 191 460,51 EUR. No tiem 3 493 257 EUR ir no Eiropas Savienības ERAF fonda līdzekļiem, 1 888 742,46 EUR – Kuldīgas novada pašvaldības finansējuma daļa, bet 809 461,05 EUR – valsts budžeta dotācija pašvaldībām.