AktualitātesKultūra

Zanes Veldres izstāde Kuldīgas novada muzejā

Līdz 24. novembrim Kuldīgas novada muzejā apskatāma mākslinieces Zanes Veldres krāsu piesātinātā izstāde “IZ-MEKLĒŠANA”, kura mazos un lielos apmeklētājus rosina meklēt, izzināt, atrast un sajust.

Izstādē apmeklētājiem dāvāta iespēja gan apskatīt Zanes Veldres pēdējo gadu laikā tapušās gleznas, ilustrācijas un zīmējumus, gan iepazīties ar ilustrāciju tapšanas procesu. Kā izstādes aizraujošākais elements jāmin lielformāta spēle, kas tapusi sadarbībā ar Kuldīgas novada muzeju un kurā vietējie iedzīvotāji atpazīs dažādas Kuldīgas vietas, lietas un personības.

Zane Veldre dzimusi Saldū, bet jau daudzus gadus dzīvo un strādā Rīgā. Zane studējusi glezniecību, taču viņas mākslinieciskajā rokrakstā būtiska vieta ir grafiskai zīmei un līnijai, kas dominē gan gleznojumos, gan figurālās ainās. Māksliniece ne tikai glezno, bet pēdējos gados vairāk strādā ar ilustrāciju. Radījusi ilustrācijas Rasas Bugavičutes-Pēces grāmatai “Puika, kurš redzēja tumsā”, kā arī izveidojusi savu izglītojošo savvaļas plakātu sēriju un strādā kā ilustratore.

Muzejpedagogs aicina uz nodarbību “Krāsainās pasaules stāsti”, kas veidota šai izstādei. Skolēniem varēs izpētīt, cik daudzveidīgi var būt mākslinieka darbi, cik daudz aizraujoša iespējams paveikt, liekot lietā iztēli un izmēģināt roku, veidojot savu darbu nedaudz neierastā tehnikā.