AktualitātesJaunumiPašvaldībaAttīstība / teritorijas plānošana

Jaunas infrastruktūras attīstība Kuldīgā: Zirņu un Rudzu ielas izbūve

Kuldīgas novada pašvaldība un Attīstības aģentūra strādā pie projekta, lai izbūvētu jaunas ielas –  Zirņu un Rudzu ielas. Projekta mērķis ir Kuldīgas pilsētas uzņēmējdarbībai nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstība atbilstoši pašvaldības attīstības programmai. Tiks izbūvēta videi draudzīga un ilgtspēju veicinoša infrastruktūra, laiuzņēmējiem būtu potenciāls veikt uzņēmējdarbību un radīt jaunas darba vietas pilsētas rūpnieciskās apbūves teritorijā. Projekta teritorija atrodas Kuldīgas pilsētas dienvidu daļā un ir turpinājums iepriekš īstenotam uzņēmējdarbības attīstības projektam.

Kuldīgas Novada domes priekšsēdētāja uzsver, ka uzņēmējdarbība ir svarīga, jo tās ir jaunas darbavietas, iespēja attīstīt novadu un pilsētu: “Līdz ar to būtiski ir sakārtot teritoriju. Iela kartē ir iezīmēta jau labu laiku. Pievads Kuldīgas apvedceļā jau ir izbūvēts, atliek iet uz priekšu.”

Projekta ietvaros tiks izbūvētas jaunas ielas. Zirņu ielu no rotācijas apļa līdz Skrundas ielai un Rudzu ielu no industriālās teritorijas līdz Zirņu ielai, kopumā 0,95 km garumā. Tiks izbūvēti sadzīves kanalizācijas tīkli un ūdensvads. Projektā ir paredzēta arī lietusūdens novadīšanas sistēmas izbūve, gājēju ietvju un apgaismojuma izveide un teritorija tiks veikta labiekārtošana. Veiktas arī vairākas pārrunas ar uzņēmējiem un AS “Sadales tīkls” par elektroenerģijas pieslēgumu izveides iespējām.

Projektu paredzēts īstenot sadarbībā ar pašvaldības kapitālsabiedrību SIA “Kuldīgas ūdens”, kas tiks iesaistīts projektā kā projekta partneris, lai nodrošinātu nepieciešamās infrastruktūras – ūdensvada un sadzīves kanalizācijas – izbūvi projekta ietvaros.

Zirņu un Rudzu ielas pārbūves projekts jeb Kuldīgas pilsētas dienvidu daļas infrastruktūras sakārtošana uzņēmējdarbības attīstībai 2. kārtā plānotais kopējais finansējums ir 2 011 616,49 eiro, no tā Taisnīgās pārkārtošanās fonda finansējums 1 709 874 eiro.

Projektu plānots uzsākt uzreiz pēc vienošanās par projekta īstenošanu noslēgšanas, t.i. 2024.gada IV ceturksnī un pabeigt līdz 31.12.2026.