AktualitātesKultūraVecpilsētas svētkiBērniem

Pilsētas dārzs Vecpilsētas svētku mazākajiem apmeklētājiem

Vecpilsētas svētkos Kuldīgas Pilsētas dārzs kļūs par zaļo oāzi bērniem un ģimenēm, kur mazākos svētku apmeklētājus iepriecinās mūzika, teātris, cirks, pasakas, spēles, radošas un aktīvas darbnīcas un daudz kas cits, lai kopā radītu priekpilnus mirkļus.

Kuldīgas pilsētas dārza augšdaļā iepretim Ventai 27. jūlijā no 11.00 līdz 17.00 visus interesentus gaidīs “Zaļā pasaka senā pilsētā” – vairāk kā desmit radošās darbnīcas ar aktīvu līdzi darbošanos par koku un meža tēmu. Katrā pieturā ģimenēm būs iespēja iesaistīties un veikt kādu uzdevumu, uzzināt par meža audzēšanu un procesiem, kas notiek dabā, kā arī iepazīt mežu kā tiltu starp dabu un pilsētu. Visi interesenti tiks gaidīti pieturās “Mežs vakar, šodien, rīt”, “Meža audzēšana”, “Sēņojam!”, “Meža mērīšana”, “Silta, jauka istabiņa”, “Darbarīki mežā”, “Aktīvs dabā”, “Kukaiņi-smukaiņi”, “Meža teātris”, “Augu enerģija”, “Krāsaino smilšu spēles”, “Skaties dabā”, “Bērzs”, “Egle”, “Medības”, “Meža augi” un citās.
“Zaļā pasaka senā pilsētā” aktivitātes dāvina SIA “Mežinieks RS”, Meža īpašnieku biedrība “Meža konsultants” un “Meža ABC” sadarbības partneri. Pasākuma atbalstītājs – Meža attīstības fonds.

Kuldīgas Pilsētas dārza ēnainajā un zaļā ielejā mazos svētku apmeklētājus gaidīs Stigas ieleja, kur svētki sāksies jau piektdien, 26. jūlijā plkst. 17.00 ar visiem mīļu un pazīstamu animācijas filmu mūzikas koncertu “Astoņi kustoņi”. Koncertā uzstāsies Kristīne Pāže, Didzis Bardo, Rinalds Maksimovs un Krists Krūzkops, un arī paši mūziķi iejutīsies dažādos multfilmu tēlos.

Stigas ielejas programma 27. jūlijā
11.00 Pasaku darbnīca ar stāstnieci Ingu Brūveri
12.00 “Rīgas cirka” klaunādes izrāde “Pachamamo”
13.00 “Burto Jogu” – kustīga spēlēšanās ar burtiem un jogu
13.30 Kristīnes Brīniņas monoizrāde “Vai esam tikušies agrāk?”
14.00 Meža laumas pasakas
14.30 “Burto Jogu” – kustīga spēlēšanās ar burtiem un jogu
15.00 Kristīnes Brīniņas monoizrāde “Vai esam tikušies agrāk”?
15.30 Iluzionists Edžus
17.00 Zinātnes teātris

11.00 – 17.00 Kuldīgas simbola, milzu K burta vitrāžas darbnīca un mirdzošie K burta tetovējumi kopā ar Laidu muižas meistaru rezidenci “Radošais visums”

Stigas ieleju Kuldīgas Vecpilsētas svētku apmeklētājiem dāvina SIA “Stiga RM”.

27. jūlijā 11.00 – 17.00 Pilsētas dārza lapenītē Kuldīgas Galvenā bibliotēka bērniem piedāvās
āra lasītavu ar jaunākajām un interesantākajam grāmatām un spēlēm.

27. jūlijā 11.00 – 18.00 Kuldīgas novada muzejā notiks sietspiedes darbnīca, kurā katram būs iespēja izmēģināt roku sietspeides tehnikā un izdaiļot savu T-kreklu vai citu līdzi paņemtu auduma materiālu ar Kuldīgas simbolisko K burtu vai citu attēlu.