AktualitātesVecpilsētas svētki

Kuldīgas Vecpilsētas svētkos uzstāsies Sudden Lights un Melo-M

Kuldīgai piestāv lieliska mūzika, kuru baudīt skaistā vietā. Svinot vasaru un Kuldīgas Vecpilsētas svētkus – 26. jūlijā, Ķieģeļu tilta pakājē uz īpaši veidotās “Ventas skatuves”, uzstāsies grupa Sudden Lights, bet 27. jūlijā svētkus kuplinās jaudīgais čellu trio Melo-M.

Sudden Lights koncerts – SIA “Laimdotas” dāvana iedzīvotājiem

Piektdienas vakarā, 26. jūlijā plkst. 20:00 uz “Ventas skatuves”, kas atradīsies Ventas krastā, netālu no “Kūravas” kāps grupa Sudden Lights. Grupas koncerts būs bez maksas  – to kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem dāvinās vietējais uzņēmums SIA “Laimdotas.”

“Mūs ļoti uzrunāja jaunais šī gada Vecpilsētas Svētku koncepts, ar kuru pie mums klātienē dalījās Domes vadība. Mēs esam uzņēmums, kurš ikdienā ļoti seko līdzi Kuldīgas pilsētas attīstībai un esam priecīgi par to, kā pašvaldība atbalsta uzņēmējus un priecē iedzīvotājus ar pilsētas attīstību, līdz ar to vēlējāmies arī no savas puses sniegt Kuldīgai, tās iedzīvotājiem un viesiem to, kas mums pašiem ļoti patīk un šķiet īpašs. Sudden Lights koncerts ir lielisks veids, lai šo vēlmi piepildītu. Mēs ļoti ceram, ka koncerta laikā tā jutīsies arī Kuldīgas iedzīvotāji.” Saka Klāvs Pirtnieks, SIA “Laimdotas” valdes loceklis.

Grupa Sudden Lights komentārus neprasa – viņu pašu rakstītajā mūzikā dominē poproka stilistika, kas papildināta ar nedaudz alternatīvu noskaņu. Grupas skanējumu raksturo lipīgas, viegli dejojamas melodijas, kurās dažkārt ieskanas kāda dvēseliski melanholiska nots un rokam raksturīgais ģitāras draivs. Pērn Sudden Lights pārstāvēja Latviju Eirovīzijā un uzsāka aktīvu darbību arī ārpus Latvijas robežām. Grupa uzstājusies festivālos Igaunijā, Lietuvā un Vācijā, koncerti sniegti arī Polijā un Lielbritānijā.

  1. jūlijā Kuldīgas Vecpilsētas svētkos uzstāsies grupa Melo-M

Sestdien, 27. jūlijā plkst. 20:00, uz “Ventas skatuves” uzstāsies populārais čellu trio – grupa Melo-M – Kārlis Auzāns, Jānis Pauls un Miķelis Dobičins.

Čellu trio dibinājis Kārlis Auzāns 2005. gadā, tas aktīvi darbojas Latvijas un pasaules koncertdzīvē, izpildot orģinālmūziku, kā arī pop un rokmūzikas hitus no Latvijas un pasaules. Repertuārā iekļauta ar latviešu un pasaules tautas mūzika, grupa pievērusies arī klasiskās mūzikas specifiskai interpretācijai.

Pateicoties pašvaldības un uzņēmēju atbalstam, arī grupas “Melo M” koncerts Vecpilsētas svētkos būs bez maksas.