AktualitātesJaunumiIzglītībaAlsungas pagasts

Alsungas pamatskolai mainīts nosaukums

Lai stiprinātu suitu kopienas identitāti, Kuldīgas novada domes deputāti 27. jūnija sēdē lēma atbalstīt rosinājumu mainīt Alsungas pamatskolas nosaukumu. Pēc Alsungas mūzikas skolas pievienošanas pamatskolai ir nozīmīgi saglabāt mākslu virziena atspoguļojumu skolas nosaukumā, tāpēc no 2024. gada 1. augusta skolas nosaukums būs Alsungas Mākslu pamatskola.

Ierosinājumi par skolas nosaukuma maiņu pašvaldībā saņemti no skolas direktores un iestādes padomes vadītājas. Šīs izmaiņas mērķis ir nodrošināt suitu kultūrtelpas nemateriālā kultūras mantojuma tematu iekļaušanu formālās un neformālās izglītības programmu saturā, kā to paredz Suitu kultūrtelpas glābšanas un attīstības pasākumu plāns 2021.–2024. gadam.

Suitu kopiena ir spēcīga kopiena, kurā aktīvi iesaistās un līdzdarbojas Alsungas un apkārtējo pagastu iedzīvotāji. Lai nodrošinātu nemateriālā kultūras mantojuma – suitu kopienas un suitu kultūrtelpas ilgtspēju, nepieciešams izglītot bērnus un jauniešus, kas līdz šim gan ar tradicionālās mūzikas instrumentu spēles apguvi, gan integrējot mācību saturā suitu kultūrai raksturīgās īpatnības, tika realizēts Alsungas Mūzikas skolā. Tāpēc ir būtiski, nosaukums tiktu mainīts uz “Alsungas Mākslu pamatskola.”

Nosaukuma maiņa uzsver skolas īpašo nozīmi suitu kultūras mantojuma saglabāšanā un attīstīšanā, un nodrošina, ka mākslu un tradicionālās mūzikas apguve turpinās arī nākotnē.