AktualitātesPašvaldībaKultūra

Atjauno sadarbības memorandu ar Gruzijas pilsētu Mchetu

No 24. līdz 29. maijam Kuldīgas novada delegācija viesojās Gruzijā, lai atjaunotu sadarbības memorandu starp Kuldīgas novada un Mchetas pašvaldībām un piedalītos Gruzijas neatkarības dienas svinībās.

Sadarbības līgumu parakstīja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska un Mcheta pašvaldības vadītājs Dmitrijs Zurabišvili.

Kuldīgas novadu un seno Gruzijas galvaspilsētu Mchetu vieno cieša draudzība, kas aizsākās jau pirms 40 gadiem, 1983. gada jūlijā. Šo gadu laikā delegācijas vairākkārt viesojušās viena pie otras, lai stiprinātu saites tūrisma, kultūras mantojuma un vides pārvaldības jomā.

Gruzīni kuplinājuši Kuldīgas pilsētas svētkus ar savu kolektīviem un arī Kuldīgas amatiermākslas kolektīviem bijusi iespēja koncertēt dažādos Gruzijas reģionos, bet īpaši mīļi tie vienmēr tika gaidīti Mchetā, tradicionālajos svētkos “Mchetoba”.

Abas pašvaldības turpinās sadarbību reģionālās pārvaldības un attīstības, ekonomikas, kultūras un sporta, tūrisma, izglītības un veselības aprūpes, kā arī kultūras mantojuma aizsardzības un UNESCO vecpilsētas pārvaldības jomās. Memorands veicinās vietējo uzņēmēju, izglītības iestāžu un sabiedrisko organizāciju sadarbību, kā arī Gruzijas un Latvijas vēstures un nacionālu tradīciju stiprināšanu.

Kuldīgas novada pašvaldības delegācija piedalījās oficiālajā pieņemšanā pie pašvaldības vadītāja, kā arī citās norisēs, iepazīstot gan Gruzijas kultūras mantojumu, gan svētku svinēšanas tradīcijas.

Mcheta ir viena no senākajām Gruzijas pilsētām, kas jau izsenis ir bijusi reliģiskais centrs šajā valstī. Pilsēta lepojas ar seniem vēstures pieminekļiem, kas iekļauti Unesco Pasaules mantojuma sarakstā.