AktualitātesKultūraFotoSkrundas pilsēta un pagastsRumbas pagastsNīkrāces pagasts

Ar pikniku, dziesmām un ziedu vainagiem atzīmē Ventas upes vārda dienu

Pirmdien, 20. maijā, kad vārda dienu svin Venta, ikviens Kuldīgas novada iedzīvotājs tika aicināts piedalīties zibakcijā – piknikā upes krastā.

Skrundā pie baskāju takas ar dziesmām, pikniku un lielformāta āra spēlēm jaukā kopā būšanā tika sumināta likteņupe svētkos. Svētku reizē ar dziesmām priecēja jauktais senioru koris “Skrunda”. Savukārt Skrundas kultūras nama mazie dejotāji kopā ar vecākiem bija izveidojuši ziedu virteni, ko svinīgi, dziedot dziesmu, palaida upes tecējumā no Ventas krasta.

Kuldīgā Ventas vārda dienas svinības notiks Pastaigu takas atpūtas vietā pie Putnudārza. Šeit par īpašu atmosfēru rūpējās akordeonists Kaspars Gulbis, bija iekārtota piknika vieta, bet mazos svinētājus priecēja lielie burbuļi. Īpašais vakara pārsteigums bija TDA Venta, kas vārda dienā sveica Ventu un vakara apmeklētājus ar skaistām dejām.

Savukārt pie Riežupes ietekas Ventā līdzās piknika vietai būs iespēja piedalīties skautu maizīšu cepšanas meistarklasē, kā arī baudīt pavasarīgo laiku mūzikas skaņās.

Nīkrācē Ventas vārda dienas svinības notiks pie Lēnu pils, kur iedzīvotāji aicināti piedalīties āra spēlēs, kā arī kopīgi palaist Ventā ziedu vainagu un baudīt pikniku upes krastā.

“Lēnu pils sētā pulcējās pulciņš iedzīvotāju, kas vēlējās sveikt Ventu vārda dienā. Sveicam Ventu vārda dienā ar skaistu ceriņa un spirejas vainagu. Vainaga darināšanā piedalījās Irēna Ose un Ēriks Peders. Lai vainagu palaistu upē pa straumi, bija pat pašiem jāpeld un jānogādā tuvāk straumei. Pēc Ventas sveikšana devāmies pils dārzā, lai lietū spēlētu ārā lielformāta Cirka spēli. Pēc labi pavadīta mirkļa klātesošiem bija iespēja apskatīt Lēnu pilī pašas īpašnieces Lienes pavadībā. Paldies visiem, kas sveica Ventu vārda dienā un piedalījās pasākumā. Paldies pils saimniecei Lienei Zvīdriņai par viesmīlību.” Saka Ilona Rītiņa, Nīkrāces pagasta pārvaldes vadītāja.

Atzīmējot svētkus, Ventas upe bija kā vienojošs simbols, kas savieno pilsētas un pagastus, kuras arī piedalījās organizētajā zibakcijā.

Liels paldies Kuldīgas novada tūrisma attīstības centra komandai par lieliski ideju, paldies pagastu pārvaldniekiem un katram, kurš atnāca uz pasākumu – uz tikšanos atkal nākamgad!