AktualitātesKuldīga

Kuldīgas Senioru skola svin Ziemassvētkus

20. decembrī Kuldīgas Kultūras centrā pulcējās vairāk kā 100 seniori, lai svinētu Ziemassvētkus un atskatītos uz aizvadītā gada īpašajiem mirkļiem, notikumiem un paveiktajiem darbiem.

Seniorus svētkos sveica Kuldīgas novada priekšsēdētāja Inese Astaševska un Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Artis Roberts. Tāpat pasākuma laikā skaistā dzīves jubilejā tika suminātas Senioru skolas dalībnieces Ida Reimane un Jūsma Lankenberga.

“Mīļie seniori! Gads atkal ir pagājis – šis ir laiks, kad ikviens, arī mēs, atskatāmies uz paveikto. Un kopīgi esam izdarījuši ļoti daudz! Esam sakārtojuši vairākus infrastruktūras objektus – mums ir jauns stadions Kuldīgā, izremontētas skolas, atjaunotas ielas, dažādoti un paplašināti sociālie pakalpojumi. Kā novads esam saņēmuši vairākas nominācijas – esam ģimenei draudzīgākā pašvaldība Kurzemē, Kuldīgas vecpilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Strādājam pie jaunām iecerēm nākamajā gadā – apzināmies, ka izaicinājumu netrūks, taču turpināsim būt atbildīgi gan savos lēmumos, gan viedokļos, jo strādājam mūsu cilvēku un novada labā. Vēlu jums priecīgus Ziemassvētkus – lai mums visiem izdodas būt laimīgiem Jaunajā gadā. Priecīgus svētkus!” sacīja domes priekšsēdētāja I. Astaševska.

Ar sirsnīgu koncertu seniorus sveica Liepājas Kultūras biedrības “Pīlādžoga” draugu vokālais ansamblis “Pīlādzītis”, kā arī vokālā apvienība “Sol Mažors”, bet ar čella melodijām priecēja mākslinieks Nils Goiževskis.

Kolēģus Ziemassvētkos sumināja arī senioru skolas vadītāja Ruta Orlova: “Ar sniegiem un salu, un nu jau arī ar lietiem, klāt ir Ziemassvētki – laiks ģimenei, svētkiem, labiem vārdiem un mīlestībai. Tik daudz dažādu notikumu, tik daudz savādu izjūtu šogad, par ko pašā gada sākumā pat nespējām iedomāties. Taču gads izdzīvots no tā pirmās dienas līdz pēdējai, mācoties, iepazīstoties, darbojoties, iesaistoties, palīdzot, atbalstot un arī atpūšoties. Lai Jaunais 2024.gads nes jaukas dienas, laimi, smaidus, saticību, lai dod spēku uzsākt jaunus ceļus. Būsim laimīgi, nevis ņemot un pieprasot, bet dodot citiem. Lai Jaunais gads atnāk ar piepildījumu tam, ko visvairāk vēlaties, ar dzīvesprieku, stipru veselību un mīlestību. Lai mīlestības katrā sirdī ir tik daudz, ka var arī citiem dot!”.