AktualitātesPašvaldībaAttīstība / teritorijas plānošanaPagasti

Iedzīvotāji aktīvi iesaistās Kuldīgas novada teritorijas plānojuma izstrādē

Šogad ir uzsākta Kuldīgas novada teritorijas plānojuma izstrāde. Tā ietvaros tiek izstrādāti divi tematiskie plānojumi – Ainavu un kultūrvēsturiskā mantojuma aizsardzības plānojums, kā arī Transporta un mobilitātes infrastruktūras plānojums.

Ļoti svarīga šajā procesā ir  iedzīvotāju līdzdalība. Kopš šī gada maija Kuldīgas novada iedzīvotāji ir aicināti piedalīties plānošanas procesā, iesniedzot savus ierosinājumus visu trīs plānošanas dokumentu izstrādei. Pašlaik ir saņemti 72 ierosinājumi. Lielākā daļa ierosinājumu – 54 iesniegti Teritorijas plānojuma izstrādei, 14 ierosinājumi Transporta un mobilitātes infrastruktūras plānojumam un 4 Ainavu un kultūrvēsturiskā mantojuma plānojumam.

Lielākais skaits ierosinājumu ir saņemti par Ēdoles, Alsungas, Laidu, Rudbāržu, Kurmales, Padures, Pelču un Rumbas pagastiem, kā arī Kuldīgas pilsētas teritoriju. Par Rumbas pagastu saņemti 7, savukārt, Kurmales pagastu 9 ierosinājumi.

Ierosinājumu saturs ir ļoti dažāds. Ir saņemti vairāki ierosinājumi saistībā ar velo, gājēju un sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstīšanu starp Kuldīgu un Mežvaldi, lai uzlabotu iedzīvotāju ikdienas mobilitāti.

Liela daļa ierosinājumu ir saistīti ar teritorijas atļauto izmantošanu un dažādiem tās parametriem. Piemēram, tiek lūgts izskatīt lauksaimniecības teritorijas atļauto apbūves blīvumu. Pašlaik lauksaimniecības teritorijā atļauts apbūvēt 10% zemes, taču iedzīvotāji uzskata, ka mazākos īpašumos tas ir nepietiekami saimnieciskās darbības attīstīšanai.

Ir izrādīta interese dzīvojamā fonda attīstīšanā. Tiek rosināts samazināt ierobežojumus  atļautajai izmantošanai vai zemes sadalīšanai atsevišķās teritorijās.

Tāpat, aktuāla tēma iedzīvotāju vidū ir saules paneļu uzstādīšana un vēja elektrostaciju būvniecība. Tiek lūgts izskatīt atļauto izmantošanu tajās teritorijās, kur tas pašlaik nav atļauts, lai šāda veida izmantošanu būtu iespējama.

Plānošanas procesā joprojām  ir iespējams iesaistīties. To var izdarīt divos veidos – aizpildot anketu un piedaloties darba grupās.

Anketu ir iespējams aizpildīt elektroniski vai drukātā veidā. Noskenē QR kodu vai seko saitei: https://ej.uz/o1hj, lai piekļūtu anketai tiešsaistē vai aizpildi anketu drukātā formātā sava pagasta pārvaldē, bibliotēkā, Kuldīgas novada domē vai Kuldīgas attīstības aģentūrā.

Darba grupas tiks rīkotas katrā pagastā sākot ar šī gada oktobri. Seko līdzi informācijai sociālajos tīklos un oficiālajā Kuldīgas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.kuldigasnovads.lv

Ar informāciju par plānošanas dokumentu izstrādes procesu un iesniegtajiem ierosinājumiem var iepazīties šeit: https://ej.uz/grq4.

Papildus informācijai lūgums sazināties ar teritorijas plānotāju Kristīni Apini pa tālruni 28013159 vai rakstot elektroniski uz kristine.apine@kuldigasnovads.lv