AktualitātesIzglītībaJauniešiem

Aicina jauniešus domāt par kultūras mantojuma objektu nozīmi un vērtību sabiedrībai

Piektdien, 29. septembrī 11:00-18:00, Kuldīgas vecpilsētā notiks Mantojuma forums jauniešiem. Forums tiks rīkots kā projekta “Vēsturisko ēku saglabāšanas pieredzes veicināšana Latvijā un Norvēģijā “Sens nams, jauns stāsts”” rezultātu apkopošanas pasākums. Aktivitātes laikā projekta īstenotāji aicinās jauniešus domāt par kultūras mantojuma objektu nozīmi un vērtību sabiedrībai, iepazīt mantojuma objektu daudzveidību un dažādību. Jaunieši tiks aicināti uzzināt, izzināt, izpētīt un radīt jaunas idejas mantojuma objektu izmantošanai nākotnē. Foruma dalībnieki Kuldīgas vecpilsētas objektus varēs iepazīt 3 izglītojošās lekciju aktivitātēs.

Pasākumā šoreiz tiks aicināti piedalīties topošie tūrisma un restaurācijas speciālisti, tai skaitā jaunieši no Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas. Foruma dalībnieki piedalīsies tādās aktivitātēs kā UNESCO orientēšanās-izziņas spēle, kas aicinās iepazīt vecpilsētas restaurētos objektus – frontona logus, īpašās durvis, lieveņus un verandas. Jaunieši paši radoši darbosies, izmantojot tālruņus un veidojot ēkas vizītkarti kādai senai ēkai. Savukārt, lai rosinātu jauniešus domāt par mantojuma vietu nākotni un nozīmi, aicināsim iepazīt pēdējos gados atjaunotas ēkas, kurām īpašnieki devuši iespēju vēstīt jaunu stāstu, aicināsim radīt idejas un diskutēt arī par degradētās “Vulkāna” teritorijas izmantošanu.

Projekts tiek īstenots ar Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda Divpusējās sadarbības fonda finansiālu atbalstu 53 390 EUR apmērā.

Strādājam kopā zaļai, konkurētspējīgai un iekļaujošai Eiropai!